Dankbaar zijn is een keuze

Gepubliceerd op 2 maart 2020 om 20:52

Ben jij in staat actief te kiezen voor dankbaarheid?Ik ben dankbaar voor de regen. Voor het rustgevende, zacht tikkende geluid dat het maakt op mijn capuchon. Ik ben dankbaar voor het werk wat ik mag doen, dat mij in staat stelt even naar buiten te kunnen voor een wandeling. Ik moet denken aan 'Healing Rain' - een oud liedje van Micheal W. Smith. Zo ervaar ik deze wandeling in de regen; helend, rustgevend en verkwikkend. Ik kijk om mij heen en zie hoe de regendruppels blijven liggen op de jonge blaadjes. Jeetje, wat is dat toch een mooi gezicht. Dan realiseer ik mij, dat ik in staat ben vrolijk te worden van zo iets kleins als een regendruppel op een piepklein bloemetje. 'Tienduizend redenen tot dankbaarheid' - weer een lied wat in mij opkomt en ik bedenk: 'Ja, het is een actieve keuze om dankbaar te zijn voor tienduizend dingen en momenten.' Of dat ene liedje 'Blessings' van Lecrae "I'm too busy counting all my blessings". Ja, dat deuntje heb ik meteen de rest van mijn wandeling in mijn hoofd.

En ik loop met een glimlach. 

De zachte druppels ontwaken ook de natuur uit haar winterslaap en spoort aan tot ontkiemen. Ik ben dankbaar voor het nieuwe leven dat overal om mij heen begint. Het herinnert mij eraan dat alles een seizoen heeft. Soms ervaar je een dorre, koude en kale winter in je leven. Maar dan bedenk ik mij, niets is wat het lijkt. Onder de grond en diep in de boomstammen, is de natuur al lang bezig met voorbereiden op de lente. Dan mag alles weer bloeien en groeien. Deze seizoenen herken ik in mijn eigen leven en ik weet zeker dat ik niet de enige ben. Dan kies ik ervoor om dankbaar te zijn voor de winter en de regen in mijn leven. 

Want ik weet: de lente zal altijd weer komen. Dankbaar. punt. Het thema dankbaarheid komt daarom ook terug in mijn kaartencollectie. Ik vind dit zo een belangrijk thema en ik wens het iedereen toe om, elke dag opnieuw, te willen kiezen voor dankbaarheid. Dan rest mij nog de vraag:

waar ben jij vandaag dankbaar voor?


Reactie plaatsen

Reacties

Tina
4 jaar geleden

Prachtig verwoord, trots op je, meissie😘