Verspil geen energie aan piekeren!

Gepubliceerd op 21 september 2019 om 16:35

Vandaag een stukje lyrics van Lauren Daigle. 

"Waarom zal ik mijn adem verspillen aan zorgen?"We hebben zelf in de hand waar we onze energie aan besteden. En dus ook waaraan we deze verspillen. Is het dan niet doodzonde dat we toch zo veel tijd kwijt zijn aan zorgen maken? Je komt er geen centimeter mee vooruit en het komt je mentale rust ook niet ten goede.

Lauren Daigle heeft hier een prachtig lied over geschreven en elke keer als ik het hoor denk ik, ja, ze heeft zo ontzettend gelijk! (Luister het liedje onderaan deze blog.) En dan de tip voor jouw komende periode; als je begint met piekeren, stel jezelf dan deze vraag en leg je zorgen bij Hem. Probeer ze daar dan ook (even) te laten en geniet van alle kleine dingen om je heen!

Persoonlijk kan ik op zulke momenten onwijs genieten van de kleine bloemetjes die overal als "onkruid" groeien. Als ik dan zie hoe God voor alle kleine schepsels zorgt, hoe veel meer waard ben ik dan niet? Het piekeren of je zorgen maken om iets zullen altijd wel blijven op-poppen in mijn gedachten, toch weet ik dat als ik even een moment stilte neem, ik dit allemaal bij Hem mag neerleggen. Dan volgt altijd een golf van rust en vrede. De ene keer blijft die golf wat langer hangen dan een andere keer. Ik blijf altijd dankbaar voor die momenten, ook al duurt het maar voor even. 

Stukje Bijbel-inspiratie over je geen zorgen hoeven maken:


Matteüs 6:25 

Daarom zeg Ik jullie: maak je nergens zorgen over. Niet of je wel eten en drinken zal hebben. Ook niet of je wel kleren zal hebben om aan te trekken. Het leven is toch belangrijker dan het eten? En het lichaam is toch belangrijker dan de kleren?

 

Matteüs 6:34

Maak je dus geen zorgen over de volgende dag. Want de volgende dag zal weer zijn eigen zorgen met zich meebrengen. Elke dag heeft genoeg aan zijn eigen problemen.

 

Filippenzen 4:6-7 

Maak je nergens zorgen over, maar vertel in gebed aan God wat je nodig hebt. Dank Hem ook voor alles. Dan zal de vrede van God, die wij met geen mogelijkheid kunnen begrijpen, jullie hart en jullie gedachten beschermen in Jezus Christus.


[Verse 1]

Even the sparrow has a place to lay its head

So why would I let worries steal my breath?

Even the roses, You have glowed in brilliant red

Still I'm the one You love more than this

[Chorus ]

You give me everything

You give me everything

You give me everything I need

[Verse 2]

Even the oceans push and pull at Your command

Still You can still my heart with Your hand

You tell the seasons when it's time for them to turn

So I will trust You even when it hurts

[Bridge]

When I can't see, You lead me

When I can't hear, You show me

When I can't stand, You carry me

When I'm lost, You will find me

When I'm weak, You are mighty

You are everything I need

Reactie plaatsen

Reacties

Er zijn geen reacties geplaatst.